Osökt ogooglebart eller bara utsökt

 

Mitt emmellan det osökta och något  ogooglebart finns det utsökta!

Så enkelt kan det faktiskt vara ibland och med tanke på just det kan vi kanske titta på vad Svenskarna sökte på som mest när det gäller mat under förra året. Så här ser topplistan ut.

 

Kladdkaka

Pannkakor

Chokladbollar

Scones

Sockerkaka

Amerikanska pannkakor

Lasagne

Cupcakes

Muffins

Äppelpaj

Catering

 Vilket ger en intressant bild av vad man är nyfiken på men kanske inte vet exakt hur man lagar till. De sökningar på mat som ökade mest under året var dock inte helt samma sak som vi kan se nedan. Det är Google som här visar de sökningar som ökat mest från 2011 till 2012.

Cupcakes

Muffins

Äppelpaj

Västerbottenpaj

Tacopaj

Cheesecake

Kärleksmums

Kanelbullar

Smulpaj

Pizzadeg

 

Så visst finnjs det nyfikenhet på något nytt i det svenska folkhemmet men också en stor nyfikenhet på klassiska sötebröd och gott gotti gott gott. 

 

Haga en förort till Göteborg

Så visst finnjs det nyfikenhet på något nytt i det svenska folkhemmet men också en stor nyfikenhet på klassiska sötebröd och gott gotti gott gott.  Men men, tiderna förändras och vi med dem en gång i tiden var stadsdelen haga en förort till göteborg eller förstad som det hette på den tiden och då fick man allt ta sig in till domkyrkan för att få lite färskt vatten.

 Haga var en förort förr i tiden till göteborg

 

Drog mig till minnnes en något skarpare bild av Förorterna förr i tiden, men då på 16 - 1700 talet var väl du inte ens född va. Nästa inlägg kommer att handla om det gamla Göteborg och förstaden Haga med Skansen Krona och därifrån Kapojären som blev till Kaponjärgatan men då var ett vattendrag ända till vallgraven.
 

 Det är Catering i tiden, vid den kända rymens rand. Långt borta helt osökt utsökt.

 

 

16 apr 2013